Autosport

Zoute Grand Prix 2021: een gedurfde revolutie

Voor de editie van 2021 gooit de Zoute Grand Prix het volledig over een andere boeg. Voortaan is het een exclusief evenement dat bijna een week duurt met de Zoute Grand Prix als hoogtepunt.

Geschreven door David Leclercq | 08/10/2021

Na een moeilijk jaar ten gevolge van Covid keert de Zoute Grand Prix terug in 2021, maar in een volledig nieuwe formule en in een hogere versnelling. Hoewel het aanvankelijk (11 jaar geleden) gewoon de bedoeling was om een eenvoudige rally te organiseren, is het evenement geëvolueerd tot een Zoute Grand Prix Car Week (naar analogie met de beroemde “Car Week” van Pebble Beach), namelijk een high-end automobiel, artistiek en lifestyle festival dat gezamenlijk plaatsvindt in de steden Knokke-Heist, Brugge en Oostende.

Zoute Grand Prix 2021

Het centrale idee is om het publiek te verspreiden en meer zichtbaarheid en uitstraling aan het evenement te geven. Uiteraard vormt de Grand Prix nog steeds het hoogtepunt van dit evenement, maar daarnaast worden de fans ook verwend met vele andere activiteiten zoals het Zoute Concours d’Elegance by EY, het Brugse Concours d’Elegance, de Zoute Sales by Bonhams (veiling), de Zoute Prado (of Premium Automobile Dome, een autotentoonstelling aan het strand) en de Zoute GT Tour gereserveerd voor moderne GT’s.

Mooi auto’s

Zoute Grand Prix 2021

De Zoute Rally vindt plaats op 7, 8 en 9 oktober 2021 en is voorbehouden aan oldtimers die geregistreerd werden tussen 1 januari 1920 en 31 december 1965. De Zoute Rally start vanuit Knokke om vervolgens de prachtige landschappen van Vlaanderen en de Nederlandse polders te doorkruisen.

De Zoute Grand Prix GT Tour 2021, die moderne supercars samenbrengt, zal dit jaar uitdagende snelheidsevenementen omvatten en zal starten vanuit Brugge richting kust en vervolgens terugkeren naar Brugge, met de finish op de Grote Markt.

Zoute Grand Prix 2021

Tot slot vindt zondag de door specialist Bonhams georganiseerde Zoute Sales veiling plaats, waar tal van fraaie modellen onder de hamer gaan: een Bugatti EB110 uit 1994, een Lancia Aurelia uit 1955, een Ferrari F40 uit 1989 of een Ferrari GTE 2+2 uit 1961. Ter herinnering: in 2019 leverde de veiling van Zoute Sales ruim 15 miljoen euro op.

Tickets enkel in voorverkoop

Zoute Grand Prix 2021

Zoals steeds biedt de Zoute Grand Prix zijn bezoekers de mogelijkheid om een intense ervaring te beleven, terwijl ze volledig worden ondergedompeld in de wereld van klassieke auto’s. Dit jaar kost de basisformule 35 euro voor een eendaags ticket dat natuurlijk toegang geeft tot de Prado Gallery en waarmee je de start kunt zien van de 225 oldtimers die deelnemen aan de Zoute Rally.

Met een VIP-formule van 235 euro kan je deze historische voertuigen op een bevoorrechte manier bewonderen, terwijl je tevens geniet van de toegang tot de bar en een cocktaildiner.

Alle informatie vind je op:  Zoute Grand Prix 2021

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's