Car Festival

De eerste elektrische break ter wereld: op verschillende vlakken interessant

Helemaal nieuw in autoland is de MG5, de eerste 100% elektrische break ter wereld die een aantal stevige troeven bezit, waaronder zijn prijs, zijn uitrusting en interessante technologie.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 15/03/2022 | Leestijd: 3 min

Van een comeback gesproken. MG herrees nog niet zo lang geleden uit zijn as met een gloednieuw gamma hypermoderne SUV-modellen die betaalbaar én milieuvriendelijk zijn. De nieuwste vrucht van de toch wel legendarische fabrikant is een break, de MG5. Niet zomaar een break, maar een volledig elektrische auto die zowel ruim als praktisch is, spannende technologie bezit en over een zeer uitgebreide standaarduitrusting beschikt… Dit alles gekoppeld aan een behoorlijk aantrekkelijk tarief.

Praktisch en technologisch

MG5 interieur

Advertentie – lees hieronder verder

Deze gezinswagen is verkrijgbaar met keuze uit twee uitrustingsniveaus, twee batterijvarianten en vier koetswerkkleuren. Hij meet 4.600 mm in de lengte, 1.818 mm in de hoogte en 1.543 mm in de breedte. Er zijn maar liefst 27 opbergvakken aan boord (voor en achter) en zijn koffervolume is royaal met 479 liter beschikbare inhoud. Met de 60/40-achterbank neergeklapt slikt de bagageruimte 1.367 liter.

MG 5 koffer coffre

Met deze elektrische break kan je slepen (sleepvermogen: 500 kg), hij heeft een maximaal aanhangerneusgewicht van 50 kg en qua dakbelasting kan hij tot 75 kg aan. Ideaal dus voor een dakkoffer of een fietsendrager.

MG 5 carrosserie

Halen we zijn andere specificaties er even bij, dan zien we twee batterijpakketten om uit te kiezen: 50.3 kWh voor de 177 pk sterke ‘Standard Range‘ en 61,1 kWh voor de 156 pk opwekkende ‘Long Range‘, goed voor een WLTP-autonomie van bijna 400 km. Beide versies kan je opladen aan een openbare laadpaal (AC, ook driefasig) tot 11 kW en ze zijn ook geschikt voor gelijkstroom snelladen tot 87 kW om de capaciteit van de batterij in ongeveer 40 minuten tot 80% te verhogen.

MG 5 2022

Evenzeer interessant: alle MG5 Electrics zijn voorzien van een zeer handig Vehicle-to-Load (V2L) systeem. Hiermee kan de accu energie leveren aan een extern elektrisch netwerk – van een koelbox, een laptop, een e-bike of een elektrische step tot zelfs een andere elektrische wagen. Het V2L-systeem bestaat uit een laadkabel met aan de ene kant een type 2-stekker die in het laadstopcontact van de auto past, en aan de andere kant een stekkerdoos met stopcontacten voor huishoudelijk gebruik.

Interessant?

Wij vinden van wel. Wil je meer informatie met een gratis en extra voordelige prijsofferte (volledig vrijblijvend en dus zonder aankoopverplichting!), vul dan absoluut het onderstaande formuliertje in. Zo kom je meteen te weten wat deze MG je kan kosten, zonder dat je zelf contact moet opnemen met een MG-verdeler. Profiteer ervan terwijl de actie loopt:

Een offerte aanvragen

Vul uw beleefdheid in
Vul uw naam in
Vul uw voornaam in
Vul uw e-mailadres in
Gelieve enkel cijfers in te geven voor uw telefoonnummer
geen resultaten gevonden
Kies een dealer

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA. Het Privacy beleid en de gebruiksvoorwaarden van Google worden toegepast.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie