Car Festival

Deze Citroën-modellen krijgen 10 op 10 voor comfort

Citroën staat wereldwijd bekend als producent van betaalbare en eigenzinnige auto’s die extreem comfortabel zijn. In dit artikel halen we zes nieuwe Citroën-modellen aan waarop momenteel stevige kortingen gelden.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 03/02/2022 | Leestijd: 2 min

Het Franse automerk Citroën is heer en meester in het bouwen van automodellen die de vergelijking met een vliegend tapijt kunnen doorstaan. Op gebied van comfort is dit de absolutie referentie in autoland, en daar horen natuurlijk enkele voorbeelden bij.

Citroën C5 Aircross en C5 Aircross Plug-In Hybrid

Citroën C5 Aircross

Advertentie – lees hieronder verder

De C5 Aircross is een ruime, knappe SUV die je met een benzine- of dieselmotor onder de kap kan kopen, maar ook met een plug-in hybride aandrijving die zijn verbruik en CO2-uitstoot naar een absoluut laagtepunt brengt (gemiddeld amper 1,4 l/100 km en 32 g/km CO2). Fiscaal zéér interessant.

Bovendien zijn ze uitgerust met een uiterst comfortabele ophanging én met enorm zachte stoelen. Ze verdienen hierdoor dubbel en dik hun plaats in de Gocar top 5 van de meest comfortabele automodellen op de markt.

Citroën C4 en ë-C4

Citroën C4 2021

Ook de C4 is om van weg te dromen. Deze middenklasse SUV-coupé valt op door zijn hypermodern lijnenspel en en legt zijn inzittenden altijd en overal volledig in de watten, op welke ondergrond dan ook. Om het met de woorden van één van onze journalisten te zeggen: “Hij zweeft over de weg als een veel duurdere Mercedes”.

Noem dit model dus gerust een premiummodel, maar dan met een veel lager prijskaartje. Sterker nog: de elektrische versie van de C4, die toepasselijk ë-C4 heet, is een van de minst dure EV’s die je in België kan kopen.

Citroën C3 en C3 Aircross

Citroën C3 zijkant

Deze lofzang eindigen, doen we met de C3 en de C3 Aircross. Ook dit duo dompelt hun passagiers onder in heerlijke zachtheid, met behulp van speciaal ontworpen stoelen van schuimrubber die alle putten in het wegdek absorberen – ja, we spreken uit ervaring!

De C3 is een cross-over SUV met de voordelen van een compacte middenklasser, de C3 Aircross kennen we als zijn extra stoere broer die nog meer binnenruimte en een grotere koffer biedt. Een bekend Brits automagazine noemde laatstgenoemde zonder omwegen de meest comfortabele SUV die er bestaat.

Citroën C3 Aircross

Saloncondities bij Citroën

Hoewel er dit jaar geen Autosalon in Brussel was, gelden er (en nu nog steeds) straffe saloncondities bij Citroën. Benieuwd naar de kortingen en dus de laagste prijzen op jouw favoriete Citroën? Ontdek ze door op de onderstaande knop te drukken, en/of boek een geheel vrijblijvende testrit om je nog verder te laten overtuigen.

Ontdek de aanbiedingen

Boek een testrit

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie