Car Festival

Deze bestelwagen vult het gat tussen diesel en 100% elektrisch

De Ford Transit Custom plug-in hybride is een bijzondere bestelwagen. Zijn aandrijving gebeurt 100% elektrisch maar hij beschikt ook over een benzinemotor die als range-extender fungeert. Die combinatie biedt niet te onderschatten voordelen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 21/02/2022 | Leestijd: 1 min

De meeste mensen denken dat bedrijfsvoertuigen steevast met een dieselmotor uitgerust zijn. We snappen die redenering omdat diesels minder verbruiken en koppelrijk zijn, wat voordelig is voor het laadvermogen. Er bestaan echter uitzonderingen op de regel, met als beste voorbeeld de Ford Transit Custom Plug-In Hybrid, die weinig verbruikt en tegelijk bijzonder milieuvriendelijk is, met een groot laadvermogen op de koop toe (1.198 kg).

Ford Transit Custom cargo

Advertentie – lees hieronder verder

Wat is er zo speciaal aan?

De plug-in hybride versie van de Transit Custom is een regelrechte pionier. Hij pakt uit met een heel aantal slimme oplossingen die hem erg “groen” maken (en dus fiscaal interessant) terwijl hij niet zo lang aan een laadpaal moet hangen als een tradtionele elektrische auto én hij over een grotere actieradius beschikt (500 km). En zoals je al begrepen had: je kan er ook gewoon benzine in tanken als er geen oplaadmogelijkheden zijn.

Ford Transit Custom

Onder de kap van deze Transit Custom ligt de veelgeprezen 1-liter Ecoboost-benzinemotor van 120 pk. Dit blok drijft niet rechtstreeks de wielen aan maar wordt ingezet als generator om de 13,6 kWh-batterij constant op te laden en zo het rijbereik van de lichte vrachtwagen te vergroten.

Ford Transit Custom interieur

De bestuurder kan vier rijmodi selecteren: EV Auto (die de werking van beide motoren optimaliseert), EV Now (die de 100% elektrische modus inschakeld, op voorwaarde dat het laadniveau van de batterij voldoende is), EV Later (om de capaciteit van de batterij op pijl te houden voor later gebruik) en EV Charge (de modus die de verbrandingsmotor als het ware dwingt om de batterij op te laden).

Benieuwd naar de prijs van de Ford Transit Custom Plug-In Hybrid? Weet dat Ford via het Car Festival van Gocar in het kader van de saloncondities de grootste korting en dus laagste prijzen biedt aan zij die het onderstaande formulier invullen (geheel vrijblijvend en dus zonder aankoopverplichting).

Een offerte aanvragen

Vul uw beleefdheid in
Vul uw naam in
Vul uw voornaam in
Vul uw e-mailadres in
Gelieve enkel cijfers in te geven voor uw telefoonnummer
geen resultaten gevonden
Kies een dealer

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA. Het Privacy beleid en de gebruiksvoorwaarden van Google worden toegepast.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie