Car Festival

Dit merk verkoopt hybrides die betrouwbaar én betaalbaar zijn

Wie Suzuki zegt, denkt SUV’s, stadsauto’s en breaks die zowel betrouwbaar als betaalbaar zijn. Maar wist je ook dat deze autobouwer uit Japan anno 2022 uitsluitend hybride modellen met een laag verbruik en een al even lage CO2-uitstoot van de band doet rollen?

Geschreven door Gocar.be | 13/01/2022

12V mildhybride

De goedkoopste Suzuki gaat als de Ignis door het leven. Deze compacte SUV wordt bijgestaan door de Swift, de absolute hartendief van het gamma die knappe looks en ruimte met een uitstekend rijgedrag combineert.

Suzuki Swift

Zowel de Ignis als de Swift zijn leverbaar met voor- of vierwielaandrijving. Het gaat om mildhybride modellen (12V) die dankzij deze elektrische hulp een lager verbruik laten opmeten dan een traditionele auto op benzine.

48V mildhybride

Ook dit zijn zogenaamde lichte hybrides, ook wel microhybrides genoemd, maar dan met nog meer elektrische bijstand (48V).

Suzuki S-Cross

Het 48V-systeem is van toepassing op de Swift Sport (stadswagen), de S-Cross (cross-over, foto boven) en de Vitara (SUV, foto onder).

Suzuki Vitara

Hybride

Suzuki verkoopt ook een zeer knappe full-hybride, namelijk de Swace. Die knap ontworpen break is ruim, verbruikt zeer weinig en beschikt over een meesterlijk weggedrag.

Suzuki Swace

Oplaadbare hybride

Kies je een Across, dan krijg je een veelzijdige plug-in hybride SUV in de plaats. Zoals elke andere Suzuki is dit een uiterst betrouwbare wagen.

Suzuki Across

Minstens even straf is zijn CO2-emissie, die het laagst ligt van allemaal. Dit maakt de Across naast zijn kleine dorst extra interessant op het vlak van fiscaliteit. Hij is namelijk 100% fiscaal aftrekbaar.

De saloncondities voor nieuwe Suzuki’s tijdens deze periode van het Autosalon, ontdek je door op de onderstaande knop te drukken. Zo ben je verzekerd van de de grootste kortingen en dus van de laagste prijzen.

Ontdek de aanbiedingen

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook