Oldtimers

3 Rolls-Royces die je voor minder dan € 15.000 kan kopen

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/10/2018

Een Rolls-Royce toegankelijk voor Jan Modaal? Niet als je een nieuw exemplaar koopt! Wie anderzijds goed speurt op de tweedehandsmarkt, vindt vaak wél een Rolls die betaalbaar is. Hier zijn 3 modellen die je voor minder dan € 15.000 op de kop kan tikken.

Rolls-Royce Silver Shadow – vanaf € 7.500

De Silver Shadow werd geproduceerd tussen 1965 en 1981 en is zonder twijfel het bekendste model uit het Rolls-gamma. Voor € 7.500 kan je al een exemplaar vinden in correcte staat. Voor een Silver Shadow in topconditie, moet je dan weer het driedubbele tellen.

Rolls-Royce Silver Spirit – vanaf € 10.000

De Silver Spirit werd tussen begin jaren ’80 en eind jaren ’90 gebouwd en staat niet bepaald bekend als de mooiste Rolls, wat ook zijn lage tarieven op de tweedehandsmarkt verklaart. Een Silver Spirit in goede staat heb je vanaf € 10.000, al loont het de moeite om uit te kijken naar een langere Silver Spur die zich in dezelfde prijsklasse bevindt.

Rolls-Royce Corniche – vanaf € 15.000

Deze cabrio-afgeleide van de Silver Shadow kost tweedehands vaak rond de € 15.000, al vertellen we je er meteen bij dat je zal moeten zoeken in Engeland of in de VS. Je zal er met andere woorden nog importkosten moeten bijrekenen.

Bekijk hier alle Rolls-Royces die momenteel te koop staan op Autoclassic.be

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Rolls-Royce Silver Shadow nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Rolls-Royce Silver Shadow Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Rolls-Royce Silver Shadow met opties en standaarduitrusting

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Rolls-Royce Silver Shadow

Onze partners