5 feiten die je nog niet kende over de Renault 4

In 2021 viert de Renault 4L zijn 60ste verjaardag en die mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Kende je deze 5 feiten over deze mythische Fransman al?

5 feiten die je nog niet kende over de Renault 4

Een van de eerste Renaults met voorwielaandrijving

In 1959 lanceerde Renault de Estafette, een lichte vracht maar tevens de eerste voorwieltrekker van het merk. Twee jaar later werd voor deze architectuur gekozen voor de R4.

Geïnspireerd door bedrijfsvoertuigen

De achterbank van een Renault 4 kon volledig worden neergeklapt (inclusief de stoel) om een volledig vlakke kofferruimte te creëren. Een bestelwagen waardig!

Studenten “racen” ermee

Nog nooit van de 4L Trophy gehoord? Voor dat evenement zijn jaarlijks bijna 3.000 studenten voortdurend op zoek naar sponsors. Het gaat om een 12-daagse rally in de woestijn, open voor studenten tussen 18 en 28 jaar. De volgende editie vindt plaats in Marokko, van 20 februari tot 1 maart 2020. Jezelf inschrijven, kan tot 12 december 2019.

De ster van een Frans-Belgische film

In de film “Rien à déclarer” wordt één van de prominente rollen vertolkt door een getunede Renault 4L van de ‘Douane volante’, wat in het Nederlands natuurlijk ‘vliegende douane’ betekent.

De opvolger van de 4L bestaat al… in India!

De Renault Kwid is in de eerste plaats ontworpen voor de Indische markt. Wie er goed naar kijkt, zal overeenkomsten vinden met de 4L. De Kwid is vrij kort, staat hoog op poten en is bovenal goedkoop.