Oldtimers

De echte “Eleanor” kan de jouwe worden

Een van de drie originele Ford Mustangs die tijdens de opnames van de kaskraker “Gone in 60 Seconds” met Nicolas Cage en Angelina Jolie in de hoofdrollen werden gebruikt, staat momenteel te koop bij een Duitse autohandelaar.

Geschreven door Joris Bosseloo | 16/11/2020

In “Gone in 60 seconds” uit het jaar 2000, een remake van de gelijknamige film uit 1974,  gaat autodief Memphis Raines, vertolkt door Nicolas Cage, in opdracht van een hooggeplaatste crimineel met een heleboel dure wagens aan de haal, waaronder een bijzondere Shelby Mustang die net als de andere vierwielers op de lijst van de te stelen voertuigen een vrouwennaam had gekregen om eventueel meeluisterende rechercheurs te misleiden. De muisgrijze GT500 werd “Eleanor” gedoopt en deed wereldwijd kijkers in zwijm vallen.

Eén van drie

Voor het inblikken van de actieprent werden drie Eleanors ingezet, ontworpen door Steve Standford en Chip Foose en voorzien van een 5,8-liter V8 van 400 pk. Eén van die exemplaren staat nu te koop bij de Duitse specialist ChromeCars. Hoewel er al aardig mee gereden werd (meer dan 117.000 km intussen) zal de volgende eigenaar diep in zijn of haar buidel moeten tasten om zich de opvallende GT500 eigen te maken. De vraagprijs staat niet vermeld, maar weet prijzen van replica’s tussen 150.000 en ruim 250.000 euro schommelen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook