Oldtimers

Deze extreem zeldzame Bugatti is spoorloos (maar volgens sommigen in België)

Over de Bugatti “La Voiture Noire”, de duurste nieuwe auto ter wereld, is weer heel wat inkt gevloeid de laatste tijd. Zo werd beweerd dat Cristiano Ronaldo hem heeft gekocht, wat nu alweer wordt tegengesproken. Al gaan we het nu niet over dat exemplaar maar over zijn voorvader met dezelfde bijnaam hebben. Daarvan is het laatste exemplaar spoorloos…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 07/05/2019 | Leestijd: 1 min

De “La Voiture Noire” kwam er in 1937 en Jean Bugatti zette hem in voor persoonlijk gebruik. Van de uitzonderlijke Type 57 SC uit de Atlantic Coupé-serie werden amper 4 exemplaren gebouwd. Eén daarvan was uitgerust met een 8-cilindermotor zonder compressor en bleef in het bezit van de familie Bugatti.

57C

Advertentie – lees hieronder verder

In 1940 verdween de wagen in kwestie nadat oprichter Ettore Bugatti, vader van Jean, hem op de trein naar Bordeaux had gezet. Daar is hij nooit aangekomen. In beslag genomen door de Nazi’s? Naar verluidt viel de klasbak in handen van een anonieme verzamelaar ergens in de jaren vijftig. Sindsdien is er geen spoor meer van gevonden, al zou de auto zich volgens meerdere schattenjagers ergens in… België bevinden.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie