Deze “nieuwe” Mini kost 120.000 euro

David Brown Automotive presenteert een “nieuwe” Mini die veel, heel veel geld kost. Benieuwd wat er zo speciaal is aan dit bakje? Lees even mee!

Deze “nieuwe” Mini kost 120.000 euro

Het gaat om een Mini “remastered” die het 60-jarige bestaan van het merk in de verf moet zetten. Zijn naam: de Oselli Edition.

De oplage is niet verwonderlijk beperkt op 60 exemplaren en de prijs per stuk hangt af van de gekozen versie. Voor de tweezitter betaal je minstens 110.000 euro, voor de vierzitter moet je nog eens 10K extra rekenen. Gelukkig krijgen kopers een parel in de plaats.

De oorspronkelijke 1-litermotor heeft plaatsgemaakt voor een 1.4 die iets meer dan 100 pk ontwikkelt. Dat vermogen wordt via een manuele vijfbak naar de vooras versluist. Daarnaast beschikt deze Oselli Edition over een nieuwe in- en uitlaat, over andere dempers, straffere remmen en wielen van Enkei.

Wie interesse heeft, kan kiezen tussen wit of grijs voor het koetswerk en tussen verschillende stripings en tal van accenten in het blauw, groen of rood. LED-koplampen tekenen eveneens present.

Héérlijk: Deze 52 jaar oude Mini is gloednieuw!