Oldtimers

Deze onbekende auto was nochtans revolutionair

Als deze wagen je onbekend is, is dat normaal. Tussen 1947 en 1952 werden slechts 172 exemplaren gebouwd van de Cisitalia 202, een pracht van een wagen aangedreven door een kleine Fiat-motor van slechts 1.089 cc, die naargelang de versie tussen 55 en 75 pk leverde.

Stéphane Wamat | Gepubliceerd op 27 jan. 2021 | Leestijd: 2 min

Piero Dusio, de stichter van het merk, wou de ultieme wagen creëren. Daarom bouwde hij een aluminium koetswerk dat op een buizenchassis werd gemonteerd, een voor die tijd revolutionaire techniek die het voordeel had zeer licht te zijn. Bovendien was het geheel ook zeer aerodynamisch. Het koetswerk was namelijk getekend door Vignale (al werd de fakkel doorgegeven aan Pininfarina) die gebruik maakte van een windtunnel om de best mogelijke Cx te bekomen.

Cisitalia 202

Advertentie – lees hieronder verder

Jammer genoeg was de Cisitalia véél te duur om goed te verkopen. Bovendien had Piero Dusio op dat moment ook een borgstelling betaald om zijn goede vriend Ferdinand Porsche vrij te krijgen nadat die na afloop van de oorlog door de Franse autoriteiten achter de tralies was gedraaid. Dat leidde tot een faillissement in 1952. De zeer zeldzame Cisitalia 202 (men spreekt van een waarde tussen 300.000 en 500.000 €) met zijn fraaie lijn is zelfs de enige tentoongestelde wagen in het MOMA in New-York.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Je vindt ‘m gegarandeerd op www.autoclassic.be

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon