Deze “recente” Mustang GT500E Super Snake kan de jouwe worden

Zo’n 18 jaar geleden was de toen nog levende legende Carroll Shelby ermee akkoord dat een in Dallas gevestigd bedrijf in totaal 75 “nieuwe” Mustang GT500E Super Snakes zou bouwen, zogenaamde “continuation models”. Het werden er uiteindelijk maar 43…

Deze “recente” Mustang GT500E Super Snake kan de jouwe worden

Dat er minder exemplaren dan bedoeld werden gebouwd, verkocht en geleverd, heeft alles te maken met het faillissement van Unique Performance in 2007. Dit exemplaar in kwestie is nummer 23 van 43 en stond in de werkplaats geparkeerd op het moment dat het doek viel (en het bedrijf in handen kwam van de staat Texas). De wagen werd gelukkig vrijgegeven en opgelapt, wat nodig zou geweest zijn omwille van het “onvoorzichtig werk” van de politiediensten.

Dikke V8

Onder de kap van deze speciale Mustang ligt een maar liefst 7,9-liter grote V8 die aan een manuele vijfbak is gekoppeld. Van het vermogen weten we niets, al woont er wel een NOS-tank in de koffer om (tijdelijk) sneller te kunnen gaan. Wat hem al helemaal “compleet” maakt, is de handtekening van Carroll Shelby op het dashboard.

Interesse? Volgende week wordt deze wagen geveild in Scottsdale (Arizona) door Barrett-Jackson.

De nieuwe Mustang Shelby GT500: Beestig!