Oldtimers

Ferrari voor net geen recordbedrag geveild

Zopas werd door veilinghuis RM Sotheby’s een Ferrari 250 GTO verhandeld voor maar liefst 51,7 miljoen dollar. En toch is dit niet de duurste oldtimer die recent van eigenaar veranderde.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 18 nov. 2023 | Leestijd: 2 min

De Ferrari 250 GTO behoort tot de grote klassiekers in de oldtimerwereld. De zeldzame exemplaren die nog in goede staat zijn, gaan dan ook voor astronomische bedragen van de hand. Wie een 250 GTO in zijn bezit wil krijgen moet daar al gauw enkele tientallen miljoenen voor neertellen. En dat gebeurt ook.

Zo werd onlangs weer een Ferrari 250 GTO geveild door RM Sotheby’s die bijzonder hoog gequoteerd stond. Dit is een van de eerste exemplaren uit 1962 die gebruikt werd door het officiële Ferrari raceteam en later werd omgebouwd tot een straatlegale wagen.

Advertentie – lees hieronder verder

ferrari_250

Het veilinghuis RM Sotheby’s schatte een opbrengt van 60 miljoen dollar, maar uiteindelijk ging deze Ferrari 250 GTO ‘slechts’ voor 51.705.000 dollar inclusief kosten onder de hamer. Toch is dit nog steeds de op één na duurste geveilde auto ter wereld. Het abdsolute record staat op naam van de Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé waarvoor in 2022 ruim 135 miljoen euro werd neergeteld.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon