Oldtimers

Gevonden in Belgische schuur: 3 Bugatti’s waar amper mee gereden is

Op de volgende editie van Rétromobile zal Artcurial enkele bijzondere klassiekers veilen, waaronder drie Bugatti’s die de laatste 50 jaar in een schuur in België hebben geslapen. Deze ontdekking van jewelste moet de erfgenamen zeer veel extra euro’s opleveren.

Geschreven door Joris Bosseloo | 07/01/2019

Het gaat om een Bugatti 40, een 57 Graber Cabriolet en een 49 Gangloff. Het trio werd meer dan een halfeeuw geleden weggestopt in een schuur “ergens in België”. De exacte locatie wordt voor duidelijke redenen niet meegedeeld. Naast de Bugatti’s stond nog een andere Franse schone opgesteld, een Citroën Trèfle.

 

Amper mee gereden

Als zo’n ontdekking al uitzonderlijk is, is dat des te meer omdat er maar zelden met de wagens in kwestie werd gereden. Mooier zelfs: de oorspronkelijke eigenaar was een beeldhouwer die de klassiekers in eerste instantie had gekocht omwille van de schoonheid van hun lijnen.

 

Zandzakken

Zoals je in onderstaande video kan zien, is de schuur waarvan sprake letterlijk een schuur en geen luxegarage met alles erop en eraan. Om tot de wagens te geraken, moesten bijvoorbeeld zandzakken worden verwijderd. Bovendien stond er een oude Rover in de weg. Die Britse vierwieler werd al die jaren aan de grillen van het weer overgelaten.

1 miljoen euro

De verkoop van deze vier auto’s zal doorgaan in februari van dit jaar. Gehoopt wordt dat er in totaal meer dan een miljoen euro wordt geboden.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook