Mercedes C111-II is jarig (en veel ouder dan hij eruitziet)

Sublieme lijnen, een ultrakrachtige rotatiemotor en topprestaties: de Mercedes C111-II, gepresenteerd op de autoshow van Genève in 1970, was in alle opzichten uitzonderlijk…

Mercedes C111-II is jarig (en veel ouder dan hij eruitziet)

De Mercedes C111-II was een van de sterren van het Autosalin van Genève in 1970. Met zijn verleidelijke oranje kleur, unieke proporties (amper 1,12 m hoog!) en vlinderdeuren ging dit prototype met enorm veel aandacht lopen, en terecht.

De C111-II was in wezen een showcase van de knowhow van de fabrikant. Hij werd aangedreven door een wankelmotor met 4 rotoren, die 350 pk ontwikkelde en een topsnelheid van 300 km/u beloofde. Minstens even bijzonder is dat deze Duitse auto volledig met de computer werd ontworpen, wat een absolute primeur was. Hij beschikte zelfs over een bruikbare koffer.

Nooit in productie gegaan

Op technologisch vlak overtrof de C111-II al zijn mogelijke concurrenten. Liefhebbers waren zelfs bereid om een blanco cheque naar Mercedes te sturen teneinde een exemplaar te bemachtigen, maar zover is het nooit gekomen want dit model is in zijn experimentele fase blijven steken.