‘Mustang’ werd bijna ‘Cougar’ (en 3 andere leuke weetjes over de Ford Mustang)

De Ford Mustang is meer dan een automodel, het is een begrip. Maar wat weten we eigenlijk over deze op-en-top Amerikaanse automobiel? Waar komt het logo vandaan, bijvoorbeeld? We trakteren je bij deze op 4 minder bekende weetjes over misschien wel de bekendste auto ter wereld.

‘Mustang’ werd bijna ‘Cougar’ (en 3 andere leuke weetjes over de Ford Mustang)

1. ‘Mustang’ werd bijna ‘Cougar’

Het studiemodel dat het meest op de uiteindelijke productiewagen leek, heette Cougar. Uiteindelijk ging de voorkeur toch (opnieuw) naar Mustang en werd de naam Cougar bij Fords dochtermerk Mercury gebruikt voor een auto gebaseerd op – jawel – de Ford Mustang.

2. Voor het Mustang-logo werd een wedstrijd georganiseerd

… die gewonnen werd door Charles Keresztes. Hij had de eerste versie van het inmiddels wereldberoemde logo uit een blok mahoniehout gesculpteerd.

3. De eerste Mustang was een compleet andere auto

De eerste stijlstudie van de Mustang althans. De wigvormige Mustang 1 Concept was een kleine tweezitter met een amper 1,5 liter grote V4-motor achter de stoelen. Hij leek in niets op de Mustang die in 1967 verscheen (met een achterbank en met 6 of 8 cilinders in de neus).

4. Het paard galoppeert naar het westen

Je al afgevraagd waarom het paard op het embleem naar links galoppeert? Dat heeft Lee Iacocca beslist, de toenmalige nummer één bij Ford die vond dat de Mustang met zijn neus naar het westen gericht moest zijn, de “vrijheid” tegemoet…