Oldtimers

Onze 5 favoriete Franse auto’s van vroeger

Meestal zit hun design er voor iets tussen, al zijn er nog redenen waarom deze vijf Franse auto’s van weleer het hoogst op ons favorietenlijstje staan.

de redactie | Gepubliceerd op 7 apr. 2021 | Leestijd: 3 min

Citroën Traction

Citroën Traction cabriolet

De Traction, die in 1934 op de markt kwam, was bijzonder innovatief voor zijn tijd. Uitgerust met een stalen monocoque-carrosserie, hydraulische remmen en een onafhankelijke ophanging, was deze Citroën, zoals zijn naam doet vermoeden, een voorwielaandrijver, wat in die tijd een revolutie betekende. Bovendien ging het om een zeer veilige en efficiënte auto, die tot 1956 zonder grote wijzigingen in productie is gebleven.

Advertentie – lees hieronder verder

Peugeot 205

Peugeot 205

De Peugeot 205 werd in 1983 gelanceerd en was onmiddellijk een kassucces. In het Frankrijk van 1984 en 1985 voerde hij zelfs de verkooplijsten aan. Het merk bracht verschillende versies op de markt (3 en 5-deurs, cabriolet, utilitair enz.) om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en hij was bovenal goed ontworpen en prettig om mee te rijden. In 1998 verdween het model om plaats te maken voor de ook zeer succesvolle 206, maar niet na er meer dan 5 miljoen exemplaren van te hebben verkocht.

Citroën 2CV / 2PK

2CV

De 2CV heeft natuurlijk geen introductie nodig. Het zou zelfs om de tweede meest gezochte oldtimer gaan. Zijn legendarische eenvoud, zijn guitige ontwerp en zijn rijke historie maken er een waar verzamelobject van. Zijn waarde stijgt zelfs explosief de laatste jaren.

Renault 5

Renault 5

De Renault 5, geboren in 1972 en indertijd een van de populairste stadsauto’s, verleidde een groot publiek omdat hij praktisch en ruim was en dus waar voor zijn geld. In 1984 werd het model vervangen door een nieuwe generatie van de ‘5’, die ook weer hoog scoorde in de verkoop.

Alpine A110

Alpine A110

Met stip op nummer één staat de Alpine A110, een lichtgewicht sportwagen voorzien van een polyester koetswerk en een motor van Renault. Exclusief maar toch relatief betaalbaar, heeft de ‘berlinette’ sinds zijn introductie in 1962 niets anders gedaan dan harten gebroken. De huidige Alpine A110 heeft die lijn doorgetrokken en is niet verrassend ook zeer populair bij liefhebbers van het genre.

Dé juiste oldtimer kopen? Kijk op Autoclassic.be

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon