Oldtimers

Onze 5 favoriete Peugeots aller tijden

Het is ondertussen 130 jaar geleden dat de eerste Peugeot geproduceerd werd. Sindsdien heeft de Franse constructeur heel wat succesmodellen op de markt gebracht. De redactie heeft haar vijf favorieten gekozen!

De Redactie | Gepubliceerd op 13 jun. 2019 | Leestijd: 2 min

205

De kleine Peugeot 205 werd door de hele redactie gekozen! We zijn fan van de klassieke varianten, maar het is vooral de GTI die een erg goede indruk heeft nagelaten door zijn wegligging en dynamische motor. En we zijn duidelijk niet de enige, als we de huidige waarde bekijken…

Advertentie – lees hieronder verder

504

Ook de Peugeot 504 wist heel wat stemmen te verzamelen op de redactie. Er werden meer dan drie miljoen exemplaren geproduceerd. De redactie was vooral geïnteresseerd in de coupé en cabrio ontworpen door Pininfarina. Het model bestond ook als break, pick-up en 4×4.

e-Legend Concept

Dit concept uit 2018 is geïnspireerd op de 504 Coupé en heeft heel wat redactieleden weten te charmeren. De wagen met fijne en elegante trekken profileert zich als een echte driedeurscoupé, wat tegenwoordig eerder zeldzaam is. Het concept zal jammer genoeg nooit geproduceerd worden.

402 Eclipse

Lang voor hardtop cabrio’s in de jaren 2000 aan populariteit wonnen, was Peugeot al de eerste constructeur die een inklapbaar ijzeren dak beschikbaar maakte. We hebben het natuurlijk over de 402 Eclipse uit 1936.

Peugeot Type 184

Peugeot probeert vandaag een meer high-level publiek aan te spreken. Dat is niet vreemd, want vroeger heeft het merk al een aantal duurdere modellen uitgebracht. Dat was onder andere het geval voor de Type 184 aan het einde van de jaren 20. De meer dan vijf meter lange wagen was uitgerust met zes cylinders en 80 pk.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon