Privéverzamelaar wil van grote collectie droomwagens af

Een vooralsnog anonieme verzamelaar gaat binnenkort een gigantische collectie auto’s veilen, 230 exemplaren om precies te zijn. Daar zitten bijzonder exclusieve bolides tussen, om duimen en vingers van af te likken. Droom gerust even mee…

Privéverzamelaar wil van grote collectie droomwagens af

Als alles volgens plan verloopt, zal het beroemde veilinghuis RM Sotheby’s op 23 en 24 oktober van dit jaar de verkoop in goede banen leiden. Dat deze “Elkhart Collection” met veel media-aandacht gaat lopen, is niet verwonderlijk aangezien er rasechte kleppers tussen te vinden zijn. Denk maar aan een Toyota 2000GT, een Jaguar E-Type Lightweight “Continuation”, een Mercedes SL, een Lamborghini Miura P400 SV, verschillende Aston Martins en Ferrari’s, bakken uit de fifties, Amerikaanse krachtpatsers (Mustang GT350, onder andere…) en zelfs moderne modellen zoals een Ford F-350 Super Duty uit 2016 en een Abarth uit 2012. Een tractor van Ford nodig? Zit er ook tussen. Een DeLorean? Eveneens anwezig… Een motor? Check! De hele collectie raadplegen, kan hier.

Coronavirus

Deze verkoop had al eerder moeten plaatsvinden, maar werd verzet om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan. Hopelijk gaat hij tegen dan wel door.

Zelf op zoek naar een old- of youngtimer? Kijk op Autoclassic.be