Rolls-Royce van overleden Hollywood-diva onder de hamer

In het Pierre Hotel in New York zal op 6 augustus van dit jaar een bijzondere Rolls-Royce Silver Cloud II van begin de jaren ’60 worden geveild. Wat er dan zo bijzonder is aan de groene luxeslee in kwestie? Hij behoorde toe aan een van Hollywoods grootste sterren van weleer.

Rolls-Royce van overleden Hollywood-diva onder de hamer

Bij veilinghuis Guernsey’s hopen ze veel te rapen voor de Rolls van de in 2011 overleden actrice, die voluit als Elizabeth Rosemond Taylor door het leven ging. Zij kocht de wagen nieuw in 1960 en de speciale koetswerkkleur ervan – Smoke Green – matchte met de jurk die ze aanhad toen ze met Eddie Fischer in het huwelijksbootje stapte.

Taylor nam de Rolls in 1961 in haar bezit, in Engeland om precies te zijn. Het gaat om een zeldzaam exemplaar met het stuur aan de linkerkant (1 van 20), dat na de aankoop naar de VS werd verscheept. Taylor reed er onder ondere mee rond tijdens de draaidagen van de beroemde prent ‘Cleopatra’.

Alfa Romeo Spider van Muhammad Ali alweer te koop

In de jaren ’70 vond de Silver Shadow II een nieuwe eigenaar en die persoon verzorgde hem goed. Van de mijlenteller staat 40.644 af te lezen, wat neerkomt op zo’n 65.000 km. Peanuts, zeg maar.