Oldtimers

De hoogtepunten van de Zoute Grand Prix 2018

De stralende herfstzon was dit jaar volop aanwezig en heeft er mee voor gezorgd dat de Zoute Grand Prix alweer een topeditie achter de rug heeft.

François Piette | Gepubliceerd op 11/10/2018 | Leestijd: 3 min

ZOUTE RALLY® van Stow

Dit evenement gold alleen voor auto’s die voor het eerst werden ingeschreven tussen 1920 en 1965 en daar zaten enkele prachtexemplaren tussen. We onthouden vooral de Fiat 8V, Ferrari 250 GT SWB, de Aston Martin DB4 GT Zagato en de Mercedes 300 SL.

Advertentie – lees hieronder verder

Bekende koppen als Nafissatou Thiam, Véronique De Kock, Koen Wauters en Jef Neve tekenden present voor een rondrit, waar 150.000 toeschouwers voor te vinden waren. Uiteindelijk wonnen Didier Vynckier en Michaël Matthys de wedstrijd en dit met hun Porsche 356 Speedster uit 1956.

ZOUTE SALE® door Bonhams

Op vrijdagavond organiseerde Bonhams zijn traditionele veiling. Daar vonden onder meer Muhammad Ali’s Rolls-Royce Silver Shadow, een “Belgische” Ferrari 250 GT Coupé en een Aston Martin DB4 Vantage een nieuwe eigenaar.

ZOUTE ELEGANCE® CONTEST van Degroof Petercam

Voor het eerst werd de prestigieuze elegantiewedstrijd twee dagen lang in de Royal Zoute Golf Club gehouden. Meer dan 100 uitzonderlijke wagens, waaronder de BMW 507 van Elvis Presley, een BMW M1 Procar en andere zeer exclusieve supersportwagens kon je er op zaterdag en zondag gaan bewonderen. De winnaar van de Best of Show was een opmerkelijke Alfa Romeo 6C 2500 SS Touring uit 1948.

ZOUTE GT TOUR® van EY

Liefhebbers van moderne GT’s (jonger dan 20 jaar) waren in de wolken over de Zoute GT Tour, waar enkele BV’s en zeer krachtige modellen aan hebben deelgenomen: Tom Boonen zat aan het stuur van een Porsche 911 GT2 RS, Mickael Karkousse, zanger van Goose, reed met een Audi R8 en onze nationale trainer Roberto Martinez liet zich door een BMW i8 vervoeren.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie