Concept Cars

Audi Aicon Concept: 800 km autonomie

Audi neemt het autosalon van Frankfurt te baat om er de Aicon concept voor te stellen. Het gaat om een luxueuze autonome auto met elektrische aandrijving die geen stuur of pedalen heeft. Hij biedt plaats aan vier inzittenden en verwent hen met het grootste comfort.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 12 sep. 2017 | Leestijd: 1 min

De Audi Aicon biedt een wielbasis van 3,47 meter en de zijdeuren openen in tegengestelde zin. De stoelen van de passagier worden bij aankomst ook gedraaid om het uitstappen te vereenvoudigen. Na het instappen, kunnen de inzittenden alles aan de wagen overlaten want hij voert hen volledig autonoom van deur tot deur.

Vier elektromotoren zorgen voor de aandrijving en ze zijn samen goed voor 354 pk en 550 Nm aan trekkracht. Tijdens de rit genieten de passagiers van het grote glasoppervlak en ze kunnen het infotainmentsysteem bedienen met stemcommando’s of via handgebaren. Eens op de bestemming aangekomen, zorgt een drone met ingebouwde lamp voor licht zodat de passagiers – zelfs ’s nachts – op een comfortabele manier kunnen uitstappen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon