Concept Cars

De BMW 8-reeks komt terug!

Op het autosalon van Genève heeft BMW zopas een conceptwagen onthuld die de voorbode is van een nieuwe 8-reeks. Het model is danig veranderd…

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 8 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

BMW voorziet in de toekomst een echte coupéversie, maar voor het zover is, mogen we ons aan een dynamisch berlinemodel verwachten in de vorm van deze M8 Gran Coupé concept. Het gaat om een vierdeurs koetswerk dat de conceptfase nagenoeg is ontgroeid, want wat in Genève wordt getoond, lijkt nagenoeg productieklaar. We zien ook de invloed van de nieuwe X2 omwille van de brede nieren in het radiatorrooster. De gele koplampen zijn een knipoog naar de klassieke GT-racebolides van het merk.

Deze concept wordt overigens M8 genoemd en de productieversie zal over een V8-motor van ongeveer 600 pk beschikken! Er worden ook meer gematigde versies voorzien op basis van zes- en achtcilindermotoren en we mogen ons uiteraard ook een aan hybride variant verwachten. We dromen nu al van een V12, zodat hij zijn status van « topmodel » ook ten opzichte van de BMW 7-reeks kan waarmaken.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon