Komt er dan toch een Audi RS8?

|

De gloednieuwe Audi A8 is nog maar pas onthuld en sommige designers tonen nu al hun denkbeeldige RS-versies van deze Duitse limousine op het internet.

De Audi A8 komt in de herfst op de Belgische markt en de krachtigste motorisatie wordt voorlopig de 4.0 TFSI met 460 pk. Dat lijkt ons iets te zwak voor een S8-versie! Die laatste zou pas in 2018 gelanceerd worden en zou gebruik maken van de 4.0 V8-motor van de Porsche Panamera Turbo. Op die manier zou de gewone S8 iets minder dan 550 pk leveren en de S8 Plus zou dan mogelijk de motorisatie van de Panamera Turbo S E-Hybride overnemen. Op die manier zou het gecumuleerde vermogen van beide motoren boven de 600 pk uitkomen!

Vraag is of het dan nog redelijk is om ook een RS8 te lanceren? Nu ook Bentley met de Continental Supersports de 6 liter W12-motor – die 710 pk ontwikkelt - gebruikt, is dat niet denkbeeldig. X-Tomi Design laat zien hoe die er mogelijk kan uitzien want met de gespierde zijschorten en het honingraatvormige radiatorrooster past dit perfect in de “RS”-traditie.