Concept Cars

Nieuwe Toyota concept heeft 1.000 pk!

Vergeet even de brave hybride modellen, want Toyota stelt een geweldige GR Super Sport conceptwagen voor. Hij ziet eruit als een LMP1-racebolide die werd aangepast voor de openbare weg. Deze bijzonder krachtige concept is duidelijk een maat voor de Mercedes-AMG Project One.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 18 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

Voor dit project vertrekt Toyota blijkbaar van een racewagen die ze aanpassen voor straatgebruik. Het design is duidelijk geïnspireerd op de TS050, het prototype dat in de enduranceracerij wordt gebruikt. Ook de aandrijving wordt overgenomen want het gaat om een 2,4 l V6 bi-turbomotor in combinatie met een elektromotor. Die tandem levert 1.000 pk, verdeeld over de vier wielen.

Toyota heeft nog niets bevestigd over een mogelijke productieversie op basis van deze GR Super Sport conceptwagen. Shigeki Tomoyama, de grote baas van Gazoo Racing, wilde al wel kwijt : “dat het nog even zou duren voor men met deze bolide kan rijden. Ik hoop wel dat de GR Super Sport concept een voorproefje mag worden van wat we willen bereiken.”

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon