Concept Cars

Toyota toont sportieve targa in Tokyo

Toyota heeft officieel aangekondigd dat het een op het autosalon van Tokyo een concept in wereldpremière zal voorstellen. Het gaat om een targa die is geïnspireerd op de GT86 maar er is nog meer.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 9 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

Er zijn al verschillende beelden gelekt zodat we ons al een beeld kunnen vormen van de conceptwagen die Toyota op het autosalon van Tokyo zal voorstellen. Hij zal overigens de benaming GR HV Sports concept krijgen.

Op het eerste zicht gaat het om een targa-versie van de Toyota GT86 die uiterlijk werd hertekend. Met een dergelijk model zou Toyota kunnen concurreren met een andere Japanse constructeur want deze wagen is een match voor de Mazda MX-5 RF. Op technisch vlak vaart Toyota duidelijk een andere koers want onder de motorkap zit een hybride aandrijving die gelijkenissen vertoont met de motorisatie uit het prototype dat tijdens het wereldkampioenschap endurance werd gebruikt.

Advertentie – lees hieronder verder

Ook op vlak van aandrijving zien we een verrassing want met een druk op de knop kan men volautomatisch rijden via achterwielaandrijving. In de manuele modus heeft de bestuurder een handgeschakelde zesversnellingsbak ter beschikking. Indrukwekkend!

Op de details is het wachten tot 25 oktober, de persdag van het autosalon van Tokyo.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon