Dream Cars

F015 : de eerste Mercedes-Benz die zelf rijdt…

De mysterieuze en vooral 100 % elektrische Mercedes-Benz waarover we al enkele weken spreken, is net op de CES in Las Vegas onthuld. Daar toont men allerhande nieuwe elektronische technologieën aan het grote publiek. Het studiemodel in kwestie is de F015 Luxury in Motion en het is de eerste autonoom rijdende wagen van het merk met de ster.

| Gepubliceerd op 8 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

De wagen meet 5,22 meter en beschikt over een wielbasis van 3,61 m zodat er binnenin meer dan voldoende ruimte is. Ruimte is overigens het sleutelwoord van deze wagen want op termijn hoeft er zelfs geen stuur of dashboard meer te zijn ! Op dit ogenblik bestaat het dashboard uit zes aanraakschermen die de vier inzittenden naar goeddunken kunnen gebruiken. De passagiers zitten overigens zoals in een koets. Ze kunnen met de wagen communiceren via bewegingen of zelfs via bepaalde oogbewegingen. Neen, deze wagen is echt, het geen science-fiction !

Ongeacht of de wagen manueel of automatisch rijdt, hij kan ook reageren op zijn omgeving. Zo kan hij bijvoorbeeld de bewegingen van een voetganger voor de wagen interpreteren. Dit prototype zal bijvoorbeeld een lichtsignaal kunnen geven aan een voetganger die langs de kant van de weg staat om aan te geven dat hij in alle veiligheid de straat kan oversteken. Techniek staat voor niets !

Advertentie – lees hieronder verder

Op technisch vlak zien we dat deze F015 Concept een hybride aandrijving heeft. Je kan hem laden via het stroomnet en hij beschikt over een brandstofcel. De elektrische aandrijving levert 272 pk en de wagen heeft een theoretische autonomie van 1.100 km. We kijken nu al uit naar 2030 !

Bent u klaar om op korte termijn een dergelijke wagen te kopen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon