Dream Cars

Ferrari F12 met 780 pk op komst

De klank van een Ferrari V12 is uit de kunst. Volgens verschillende betrouwbare bronnen heeft de V12-motor van Ferrari ook nog flink wat toekomstpotentieel. Het ziet er naar uit dat de gefacelifte versies van de FF en de F12 Berlinetta, die op het salon van Genève hun opwachting maken, ook een aangepaste V12-motor krijgen. Ze winnen uiteraard pk’s maar er zou vooral aan de klank worden gewerkt.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 25 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Hoe de aangepaste versies er zullen uitzien, is vandaag nog niet bekend. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de esthetische aanpassingen zeer beperkt zullen blijven zodat de wagens hun identiteit behouden. We mogen ons wel aan een erg luxe interieur verwachten en meer hightech dan ooit tevoren.

Onder de motorkap van de FF en de F12 Berlinetta behoudt men de atmosferische V12 va 6,3 liter. Die zou 12 pk winnen waardoor deze twaalfcilinder 750 pk moet leveren.

Advertentie – lees hieronder verder

Los daarvan wil Ferrari de concurrentie ook het nakijken geven. Er zijn geruchten dat de Italiaanse sportwagenfabrikant aan een GTO-afgeleide werkt van de F12 Berlinetta. Vergeleken met de “normale” F12 zou die 110 kg lichter zijn en over een ronduit explosieve V12 beschikken. De 6,3 liter grote motor zou worden opgevoerd van 740 naar 780 pk. Op die manier zou het merk met het steigerende paard andermaal een knaller in huis hebben.

Bent u benieuwd naar deze GT met zo’n geweldige motor voorin ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon