Dream Cars

Nissan-motor voor Scuderia Cameron Glickenhaus SCG004S

Tijdens de officiële voorstelling in november werd aangegeven dat de SCG004S supercar van Scuderia Cameron Glickenhaus zou worden aangedreven door een 5 liter V8-motor. Dat blijkt uiteindelijk niet te kloppen, want het bedrijf kondigt vandaag een andere motor aan voor de productieversie. Die van de Nissan GT-R!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 21 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Jim Glickenhaus, de baas van de onderneming, gaf tijdens een interview met het Britse blad Autocar te kennen dat de SCG004S uiteindelijk zal worden aangedreven door de twin-turbo V6-motor van de Nissan GT-R. De motor heeft dus twee cilinders minder, maar hij beschikt over meer vermogen. Aanvankelijk beloofde men een vermogen van 650 pk, maar deze nieuwe motor zou minstens 690 pk leveren. Als klanten dat willen, kan de motor nog verder worden opgevoerd.

Glickenhaus motiveert deze beslissing door het lagere gewicht tegenover de V8-motor die aanvankelijk werd voorzien. De motor wordt aan een manuele zesversnellingsbak gekoppeld in de Amerikaanse versie. Voor de Japanse markt wordt evenwel een (optionele) automatische transmissie voorzien.

Advertentie – lees hieronder verder

De eerste exemplaren van deze Glickenhaus SCG004S zullen nog eind dit jaar worden geleverd. De jaarproductie bedraagt slechts 250 stuks en de wagen kost $ 400.000.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon