Dream Cars

Porsche 918 Spyder in België geleverd

Twee bestuurders zullen de afgelopen dagen blij geweest zijn met de zomerse temperaturen in ons land want zo konden ze ten volle genieten van de zon aan het stuur van hun gloednieuwe Porsche 918 Spyder! 

| Gepubliceerd op 7 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

De eerste twee exemplaren van deze Duitse supercar werden de voorbije week aan hun eigenaars geleverd. Misschien is het wat onhandig om over “de eerste” exemplaren te spreken want gelet op het aantal getekende bestelbonnen in ons land, zullen er niet veel exemplaren volgen. Het fraaie vierwieler kost immers een slordige 800.000 euro en de beperkte productie is reeds “uitverkocht” !

Voor dat geld ontvangen de gelukkige klanten een technologische brok vernuft in een bijzonder aerodynamisch jasje. Voor de aandrijving voorziet Porsche een 4,6 liter grote V8-motor van 608 pk die wordt bijgestaan door twee elektromotoren. Het totale systeemvermogen bedraagt  887 pk en 1.280 Nm aan koppel. De bolide komt verder met vier sturende wielen en een aerodynamica (spoilers en deflectors) die zich aanpast aan de rijstijl. Er zijn vijf rijmodi waarvan één volledig elektrische voor de stad, de meest extreme stand is gereserveerd voor circuitgebruik.

Advertentie – lees hieronder verder

We geven u nog enkele cijfers mee om van te watertanden. De topsnelheid bedraagt 345 km/u en na amper 2,8 seconden haal je 100 km/u. Dat alles kan bij een gemiddeld en gehomologeerd verbruik van amper 3 liter per 100 km, wat neerkomt op een CO2 van 70 g/km.

Zou u een auto van 800.000 euro kopen mocht u de Euro Millions winnen ?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon