Economie

Dit is de betrouwbaarste auto van 2022

Het is altijd uitkijken naar de resultaten van de onderzoeken naar de betrouwbaarste wagens op de markt. Zeker als je een nieuwe auto wil kopen, kan dat een goede gids zijn. Zo riep de Britse consumentenorganisatie Which de Nissan Qashqai uit tot de betrouwbaarste auto van 2022.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 31 jan. 2023 | Leestijd: 2 min

Dat betekent dat voor het eerst sedert geen lang geen Toyota of Lexus met de titel van ‘betrouwbaarste auto van het jaar’ aan de haal gaat in het gereputeerde onderzoek van consumentenorganisatie Which. Wel is het nog steeds een Japans product – de Nissan Qashqai – wat anderzijds wel iets zegt over de kwaliteit van de wagens van de Japanse merken.

Which deed hiervoor een onderzoek bij 50.000 klanten die in 2022 een nieuwe wagen hadden gekocht evenals bij experts in de sector. Zij kwamen dus tot de conclusie dat de Nissan Qashqai de beste betrouwbaarheid garandeerde. Het is wellicht geen toeval dat deze crossover ook de bestverkochte personenwagen is in het Verenigd Koninkrijk.

Advertentie – lees hieronder verder

Zo’n onderzoek is altijd interessant en geeft een goede indicatie van de betrouwbaarheid van een bepaald model en/of merk. Specifieke resultaten voor België zijn niet bekend, al zou dat natuurlijk ook waardevol kunnen zijn voor de consument hier.

Nissan qashqai

Kiezen voor langere garantie

Die doet er goed aan te kiezen voor een merk en/of model dat een uitgebreide garantie biedt. Zo kan je normaal op een standaardgarantie van 3 jaar of 100.000 km rekenen, die echter bij sommige merken uitgebreider kan zijn en/of verlengd wordt als het onderhoud systematisch bij een erkende garage gebeurt. Zo loopt bijvoorbeeld bij Toyota op deze manier de garantie uit tot 10 jaar of 200.000 km. Een voorwaarde die je dus best steeds onderzoekt als je een nieuwe wagen koopt.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie