Economie

Peugeot 208 nummer 1 in Europa

De Peugeot 208 was in 2022 de populairste auto in Europa. Hij verdringt daarmee een klassieker van de eerste plaats: de Volkswagen Golf.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 20 jan. 2023 | Leestijd: 2 min

Ook dit is een teken dat het autolandschap aan het veranderen is. Tot voor kort was de Volkswagen Golf de absolute referentie in het segment van compacte middenklassewagens, maar nu staat hij pas op de vierde plaats. Dat blijkt uit de cijfers die Automotive News samen met onderzoeksbureau Dataforce zopas voorstelde.

De nieuwe populairste auto in Europa is de Peugeot 208, waarvan in 2022 199.302 nieuwe exemplaren werden ingeschreven of 4,8 procent meer dan in 2021. Op de tweede plaats staat de Dacia Sandero met 191.499 verkochte exemplaren (+1,3%), voor de Volkswagen T-Roc die net onder de 175.000 stuks eindigde. Dan volgt dus de goede oude Volkswagen Golf 170.689 leveringen.

Advertentie – lees hieronder verder

VW T-roc

SUV’s en elektrificatie

De terugval van de VW Golf is natuurlijk geen complete verrassing. Dit model is al wat ouder en behoort tot een concept dat tegenwoordig minder populair is en daarom terrein verliest aan de SUV’s en crossovers, die de wind in de zeilen hebben. Ook uit het eigen huis met de T-Roc in de top 3.

Daarnaast zet Volkswagen ook sterk in op de elektrificatie met een compleet nieuw gamma binnen de ID-familie, wat natuurlijk ook een beetje ten koste gaat van de Golf die nog tot de ‘oude’ lichting behoort.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie