Elektrisch

Apple Car wordt revolutionaire zelfrijdende auto

Apple werkt al enige jaren aan de ontwikkeling van een eigen auto, maar buiten enkele studiemodellen leidde dat nog niet tot concrete productieplannen. Nu wordt toch een lanceringsdatum in 2025 vooropgesteld voor deze revolutionaire zelfrijdende elektrische Apple Car.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 1 dec. 2021 | Leestijd: 3 min

Deze Apple Car staat intern bekend als ‘Project Titan’. Het bedrijf startte het project rond de ontwikkeling van een eigen revolutionaire auto al in 2014, maar door tal van interne koerswijzigingen, aanhoudend gekibbel en veel personeelsverloop kwam het nooit uit de embryonale fase. Daarin zou nu eindelijk verandering komen volgens een bericht dat door persagentschap Bloomberg werd uitgebracht.

Apple-topman Kevin Lynch was het eindeloze getreuzel echt beu en nam het project van de Apple Car dan maar zelf in handen. Er werd zelfs een concrete lanceringsdatum in 2025 aangekondigd, wat betekent dat het concept van het voertuig in een finale zit en de verdere technische ontwikkeling en de voorbereiding van het productieproces van start kan gaan.

Advertentie – lees hieronder verder

Rijden maar, Siri!

De eerste beelden tonen inderdaad een zeer revolutionair concept met een koetswerk in de bekende strakke Apple-stijl, dat bovenaan uit een glazen koepel bestaat die een zeer licht interieur moet opleveren, en suicide doors die achteraan in de omgekeerde richting opengaan.

Intérieur Apple car

Ook het interieurontwerp is innovatief en bijzonder, met een opstelling die sterk aan een salon doet denken aangezien de vier stoelen naar elkaar gedraaid kunnen worden, zodat de passagiers onderweg gezellig met elkaar kunnen keuvelen. De boordplank bestaat uit een gigantisch scherm met functies die door de tussenkomst Siri aangestuurd zouden worden.

Apple Car

In principe zijn ook geen stuurwiel of pedalen nodig, aangezien het om een volledig zelfrijdende elektrische wagen zou gaan. Dat is een beslissing van Kevin Lynch die hiervoor de knoop doorhakte, omdat voorheen verschillende wagenconcepten – elektrisch, hybride, zelfrijdend, semi-autonoom – naast elkaar werden ontwikkeld maar tot niets concreet leidden.

Wie gaat de Apple Car produceren?

Nu is het nog afwachten hoe Apple de productie van zijn autonome elektrische wagen gaat realiseren. Want het bedrijf heeft natuurlijk de knowhow en ervaring met heel wat onderliggende technologie, maar niet op het vlak van autoproductie zodat er wellicht beroep moet worden gedaan op een externe partner.

Wie dat wordt, is nog niet bekendgemaakt. Maar als Apple de lanceringsdatum van 2025 wil halen voor de Apple Car, zal er toch vaart achter de onderhandelingen met een producent moet komen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon