Elektrisch

Dodge: de eerste elektrische muscle car voor 2024

De autotoekomst bestaat uit elektrificatie. Deze transitie heeft de constructeurs gelukkig nog niet afgeschrikt om sportieve modellen te ontwikkelen. In de Verenigde Staten is al geweten dat de befaamde muscle cars zullen blijven bestaan. Dodge kondigt de zijne al aan voor 2024.

Geschreven door David Leclercq | 27/08/2021

Dodge heeft een leuke manier van communiceren: het merk met het krachtige imago heeft expliciet aangekondigd dat het geen elektrische auto’s zal verkopen, maar “echte Amerikaanse e-muscle cars“. Er is dus duidelijk een verlangen om de sterke waarden van de auto in de Verenigde Staten te bestendigen.

Als een V8

Het doel van Dodge is niet om gewone elektrische voertuigen te maken, maar om auto’s te ontwikkelen die nog steeds krachtig zijn en zich ook zouden gedragen als V8-aangedreven auto’s, zelfs als ze op batterijen werken. Het is met deze ambities dat Dodge de komst van zijn eerste elektrische voertuig wilde aankondigen, waarvan het technische gedeelte logischerwijs zal worden gedeeld met de andere voertuigen in de Stellantis-familie (ex PSA, Fiat / Chrysler).

Advertentie

Tot 800 km rijbereik 

De eerste elektrische Dodge zou tot 800 km rijbereik moeten bieden, maar het is niet bekend welk koetswerk de voorkeur zal krijgen voor deze primeur. Wordt het de Challenger? Of de Charger? De voorgestelde teaser – die wellicht bewust van slechte kwaliteit is – laat de komst van de Charger vermoeden.

Bemerk ook de terugkeer van het Fratzog-logo dat Dodge al in de jaren 1960 en 1970 gebruikte, maar waarvan de betekenis is geëvolueerd om de geboorte aan te duiden van een ander groot autotijdperk, dat van de geëlektrificeerde muscle car. Dodge zou volgend jaar een eerste concept van dit voertuig onthullen. Voor de commercialisering van de definitieve versie blijft het nog wachten tot 2024.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook