Elektrisch

Tesla Superchargers het duurst in België

De tijd van goedkoop elektrisch laden is ook voorbij, zeker als het snel moet gaan. Zo is België het duurste land aan de Tesla Superchargers met een tarief van 0,89€ per kWh, een stijging met ruim 400% op twee jaar tijd.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 22/09/2022 | Leestijd: 1 min

Terwijl elektrisch rijden tot voor de energiecrisis nog aanzienlijk goedkoper was dan de klassieke aandrijvingen op diesel of benzine, is dat plaatje intussen ook totaal veranderd. De tarieven van de elektriciteit worden immers ook bepaald door de exploderende gasprijzen met ongezien hoge prijzen tot gevolg.

En dat heeft natuurlijk ook consequenties voor wie met een elektrische auto rijdt. Egear.be becijferde zopas de huidige kost van elektrisch rijden en dat geeft geen al te optimistisch beeld. Wie thuis oplaadt zonder zonnepanelen en deze maand het goedkoopste elektriciteitscontract afsluit, betaalt daar volgens de prognoses van de VREG 0,70€ per kWh voor.

Advertentie – lees hieronder verder

Prijs verviervoudigd

Tesla Supercharger

Soms moet of wil je de batterij van je EV ook snel onderweg opladen en zal je merken dat ook de elektriciteitstarieven aan de laadstations fiks de hoogte zijn ingegaan. Zo betaal je aan de Tesla Superchargers momenteel 0,89€ per kWh. Met een Tesla abonnement aan 12,99€ per maand, of als Tesla-rijder, zakt die prijs tot 0,74€/kWh in België. Met een gemiddeld verbruik van 20 kWh per 100 km komt dit dus neer op een kost van 14,80€ met een abonnement of als Tesla-rijder, tot 17,80€ per 100 km voor wie tankt zonder abonnement.

Noteer dat twee jaar geleden de prijs aan de Tesla Superchargers nog ongeveer 0,20€ per kWh bedroeg, wat betekent dat de tarieven intussen meer dan verviervoudigd zijn. Volgens het onderzoek van Egear.be hanteert België samen met Denemarken trouwens de hoogste tarieven aan de Tesla Superchargers in Europa.

In de buurlanden Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg betaal je zonder abonnement momenteel respectievelijk 0,84€/kWh, 0,80€/kWh, 0,79€/kWh en 0,69€/kWh. Het goedkoopste land in Europa is echter Finland, waar je zonder abonnement slechts 0,55€/kWh betaalt.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie