Elektrisch

Wie is sneller? Ferrari Testarossa vs Ferrari 308 GTS Electric

Deze dragrace tussen een Ferrari 308 GTS en een Ferrari Testarossa is niet wat je een eerlijke strijd mag noemen. De eerstgenoemde beschikt namelijk over een elektrische Tesla-aandrijving. Kijk even mee.

Geschreven door Joris Bosseloo | 20/06/2021

Het Britse Carwow confronteerde deze twee mythische Ferrari’s uit de jaren ’80 met elkaar. Indertijd had zo’n duel snel beslecht geweest: een 308 GTS beschikt namelijk over een “maar” 255 pk sterke 2.9 V8, terwijl een fabelachtige Testarossa 428 pk uit een twaalfcilinder sleurt. Nu zijn de rollen echter omgedraaid, want hoewel men de Testarossa standaard heeft gehouden, werd de 308 GTS voorzien van een elektrische Tesla-motor die 450 pk ontwikkelt. Benieuwd wie nu de snelste is?

Drie keer raden…

Gezien het extra vermogen van de 308 GTS “Electric” én de onmiddellijke vrijgave van het maximale koppel van de elektrische motor is de uitkomst van deze dragrace alles behalve verrassend. Niet alleen is de 308-op-stroom veel sneller, hij maakt de Testarossa ronduit belachelijk. Kijk maar naar de video hieronder.

Screenshot + video: carwow / YouTube

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook