Fun

Elektrische driewieler met 2 motoren voor laag budget

De Amerikaanse constructeur Vanderhall toont de Edison 2. Hij werd afgeleid van de Venice roadster en krijgt een architectuur met drie wielen. Hij wordt echter met twee elektromotoren uitgerust, wat voor keurige prestaties zorgt.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 16 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

Beide elektromotoren ontwikkelen 180 pk en 325 Nm aan trekkracht en ze zijn voldoende om het wagentje in 4 seconden van 0 tot 96 km/u te laten spurten. Dit zijn cijfers die voor een sportwagen al zeer verdienstelijk zijn. Dit moet voor geweldige sensaties zorgen in dit compacte wagentje dat bijzonder laag is en vooraan slechts over een beperkte windbescherming beschikt.

Alles werd ontwikkeld met het oog op rijplezier, want de Vanderhall Edison 2 leent de architectuur van de vermaarde Morgan Three-Wheeler en de EV3, de elektrische afgeleide. Het onderstel is van aluminium en het koetswerk werd van composietmateriaal vervaardigd. Het gewicht blijft beperkt tot 635 kg, ondanks de batterij van 30 kWh. Kortom, deze driewieler zal heel wat rijsensaties bieden voor een budget van amper 34.950 dollar. Er bestaat ook een versie met een benzinemotor en die is 5.000 dollar goedkoper.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon