Fun

Nissan GT-R bestuurd met Playstation-controller (+VIDEO)

Naar aanleiding van de lancering van het nieuwe videospel Gran Turismo Sport, heeft Nissan een GT-R/C ontwikkeld die via afstandsbediening over een circuit kan rijden. De piloot stuurt de wagen middels een bediening van een PS 4 vanuit een… helikopter.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 17 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

Deze erg bijzondere Nissan GT-R/C maakt gebruik van vier robots in combinatie met een bediening voor de stuurstangen, de transmissie, de remmen en het gaspedaal. In de koffer zitten zes computers die alle bedieningsorganen tot 100 keer per seconde kunnen aansturen. De bediening gebeurt via een gewone Playsation 4 unit waarvan het bereik werd vergroot tot 1 kilometer. Hiermee wordt het volledige systeem in de wagen aangestuurd.

Advertentie – lees hieronder verder

Eén van de winnaars van de GT Academy kreeg de kans om deze GT-R te besturen op het circuit van Silverstone. In plaats van langs de kant van het circuit te zitten – zoals dat dat de gewoonte is bij races met radiogestuurde miniatuurwagentjes – kreeg de bestuurder een beter zicht boven van bovenaf. De man zat in een helikopter die boven het circuit vloog. In de heli werd een scherm geïnstalleerd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon