Fun

Slide : vliegend skateboard wordt realiteit

In de tweede Back to the Future film beschikt Marty McFly over twee bijzondere accessoires die de gewone sterveling aan het dromen zette. Hij heeft baskets die zichzelf knopen en hij beschikt over een vliegend skateboard, het Hoverboard. Dat laatste is vandaag ook realiteit geworden. Lexus heeft het zopas voorgesteld in een korte video.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 6 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het tuig werd Slide gedoopt en beschikt over een magnetisch systeem om het board te laten zweven. Het design oogt aantrekkelijk maar op dit ogenblik gaat het slechts om een prototype. De constructeur heeft geen plannen om het ook op de markt te brengen. Het blijkt echter wel prima te werken. Op de bijhorende video zie je dat skaters wat moeite hebben om een en ander onder de knie te krijgen, maar ze hebben snel de smaak te pakken.

Dit “Hoverboard” werkt middels supercondensatoren die met vloeibaar stikstof worden gekoeld. Er worden ook magneten voorzien die ervoor zorgen dat het bord stabiel kan zweven. Het oppervlak van het bord is van metaal opdat de magneten hun werk kunnen doen. Een en ander is met beton omhuld.

Advertentie – lees hieronder verder

Op dit ogenblik kan de ingebouwde batterij het systeem een tiental minuten laten werken. Voor professioneel skater, Ross McGouran, was dat voldoende om enkele fraaie rondjes te draaien op de door Lexus aangelegde skateramp in Barcelona.

Mocht dit skateboard ooit op de markt komen, zal het niet voor iedereen weggelegd zijn. De prijs wordt immers geschat op ongeveer 10.000 dollar en de gebruiker moet ook over een speciale piste beschikken om de technologie te laten werken.

Denkt u dat Lexus dit skateboard op de markt zal brengen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon