Mobiliteit

Antifiletunnel in de VS: Geen fictie meer?

De “antifiletunnel” van Tesla’s topman Elon Musk lijkt vorm te krijgen, zoals blijkt uit enkele beelden die de man onlangs op zijn Twitter-account liet verschijnen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 4 aug. 2020 | Leestijd: 2 min

The Boring Company werd in 2016 opgericht door Elon Musk met minder verkeersopstoppingen in Los Angeles als ultieme doel. Daarvoor moeten volgens “Mr. Tesla” tunnels worden gebouwd waarin elektrische auto’s tegen hoge snelheden worden versluisd. Dit zeer theoretische project is het management van het Las Vegas Convention Center niet ontgaan, dat meer dan 50 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in de bouw van twee tunnels onder de faciliteiten.

Onlangs heeft de miljardair op zijn Twitter-account digitale beelden gepubliceerd van een van de drie geplande stations in Las Vegas. Over een afstand van één mijl (1,60 km) zouden twee tunnels tot 4.400 auto’s per uur kunnen herbergen. De werken zouden begin volgend jaar afgerond moeten zijn, op tijd voor de Consumer Electronics Show (CES), de beroemde internationale elektronicashow in Las Vegas.

Advertentie – lees hieronder verder

Coming soon pic.twitter.com/6nOgLix6b5

— Elon Musk (@elonmusk) July 22, 2020

Tegelijkertijd onthulde Musk een project voor een elektrische bus in samenwerking met Tesla, die 12 personen en hun bagage moet kunnen vervoeren. Hoewel de tunnels zijn ontworpen om te worden gebruikt door zelfrijdende auto’s, lijkt het erop dat ze in eerste instantie zullen worden gebruikt door bemande voertuigen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon