Mobiliteit

Brussel wil SUV’s zwaarder belasten

Geschreven door Laurent Zilli | 19/11/2019

Na de plannen om benzine- en dieselwagens vanaf respectievelijk 2030 en 2035 uit de Belgische hoofdstad te bennen, zet de Brusselse regering de strijd tegen Koning Auto voort, in het bijzonder tegen SUV’s.

Het idee is (nog) niet om SUV’s volledig te verbieden, wel om “afschrikkende maatregelen” te nemen. De Brusselse regering is namelijk van plan om vanaf januari 2020 gebruik te maken van de regionalisering van de fiscaliteit om een specifieke regeling in te voeren. De parameters die bepalend zijn voor de wegenbelasting zouden dus langer het vermogen en/of de cilinderinhoud zijn, maar het emissieniveau en de grootte van het voertuig.

Op dit moment is er nog niets besloten. De Brusselse autoriteiten zijn in beraad. We vragen hen om goed en zorgvuldig na te denken, want als het de bedoeling is om grote, vervuilende voertuigen extra te belasten, hoe zullen ze dan het onderscheid maken tussen een luxueuze SUV en een minibusje, die sommige grote gezinnen simpelweg uit noodzaak kiezen? Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Onze partners