Mobiliteit

Coyote vs Waze: welk systeem is het best?

Onze collega’s van Clubic hebben de twee reuzen van mobiele navigatie en rijbegeleiding vergeleken. Eén van beide is betalend, terwijl de andere volledig gratis. Maar welke van de twee is het gebruiksvriendelijkst?

Geschreven door Sébastien Vanhouche  | 17/08/2021

Als je met de auto zo snel mogelijk van punt A naar punt B wil geraken, terwijl je wordt gewaarschuwd voor mogelijke gevaren op de weg, zijn er 2 opties beschikbaar: Coyote en Waze.  De Franse reus vereist een abonnement om de applicatie volledig te gebruiken, terwijl de Amerikaanse toepassing helemaal gratis is. Dus, is het beter om geld te besparen of meer uit te geven voor een betere begeleiding?

Op alle schermen

Sinds kort kunnen beide toepassingen direct op het scherm van je auto worden weergegeven dankzij Android Auto of Apple CarPlay. Het is mogelijk om de Coyote-app te gebruiken zonder hiervoor te betalen, maar dan alleen voor een korte proefperiode.

Een paar euro per maand uitgeven, of per jaar, afhankelijk van de abonnementen, is zeker de moeite waard om vervelende PV’s te voorkomen.

Coyote voor de radars! 

Coyote blijft DE referentie voor radarwaarschuwingen.  Niet alleen geeft de app ze duidelijker weer, ongeacht welk scherm je gebruikt, maar hij waarschuwt ook met een constante pieptoon wanneer de wettelijke snelheid wordt overschreden. Genoeg om boetes voor een overtreding van 2/3 km/u te voorkomen.

Hetzelfde geldt voor trajectcontroles.  Coyote geeft alle nodige informatie weer, terwijl Waze iets meer verlegen is, of zelfs iets te veel …

Waze voor GPS!  

Daarnaast loopt Waze ver voor op vlak van GPS.  Dankzij de hulp van zijn enorme gemeenschap over de hele wereld, worden de kleinste incidenten onmiddellijk door Waze gemeld.

Verder kan deze applicatie ook rekenen op een bepaalde webgigant wiens naam begint met een G om de meest geschikte route te vinden.

En de grote winnaar is … 

Tot slot is er geen echte winnaar in dit duel, omdat de twee toepassingen praktisch complementair zijn: Coyote om boetes te vermijden en Waze om de beste routes te vinden. Maar wat als we er maar één moesten kiezen? Uiteraard gaat de voorkeur van onze collega’s bij Clubic dan uit naar de Amerikaanse applicatie die simpelweg meer functionaliteiten biedt. Maar ben jij eerder voor Coyote of Waze?

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's