Mobiliteit

Eindelijk een Bugatti voor iedereen

Ook Bugatti gaat van start met de elektrificatie. Echter niet op de verwachte manier met een hybride versie van de Chiron, maar wel met een elektrische step. Daarmee wordt het exclusieve merk ook plots veel toegankelijker voor een breder publiek.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 19/01/2022 | Leestijd: 2 min

Ook de autoconstructeurs storten zich volop op de zachte mobiliteit nu de wagens meer en meer uit de steden worden geweerd. Na de fietsen zijn er ook steeds meer automerken die met een elektrische step in hun showroom pronken. Dit is namelijk een nieuw vervoermiddel dat trendy is en sterk aan belang wint, vooral bij een jonger publiek.

Zo ook het prestigieuze merk Bugatti dat hiermee zijn eerste stappen zet in de elektrificatie van zijn gamma. Voor de sportwagens is een elektrische aandrijving op termijn eveneens gepland na de inlijving door Rimac binnen de Volkswagen Groep.

Advertentie – lees hieronder verder

Voor deze elektrische step werkt Bugatti echter samen met specialist Bytech International die de technologie aanlevert, terwijl Bugatti voor een exclusieve styling en enkele originele snufjes zorgde, zoals een projectie van het merklogo op de grond via het achterlicht.

Exclusief prijskaartje

Bugatti s’oriente aussi vers l'électrification, mais sur deux roues seulement et avec... une trottinette électrique !

De e-step is vervaardigd uit een magnesium legering waardoor hij slechts 15,8 kg weegt. Bovendien is hij bijzonder aerodynamisch wat een voordeel is om energie-efficiënt te rijden. De 700W sterke elektrische motor laat een topsnelheid van 30 km/u toe, al bedraagt in België de maximaal toegelaten snelheid 25 km/u. Een rijbereik van 35 km is mogelijk, wat ruim voldoende is in de stad. Bugatti gaat er ook prat op dat zijn e-step één van de best afgewerkte en compleetst uitgeruste exemplaren op de markt is.

La Bugatti du peuple, enfin !

De prijs werd nog niet bekendgemaakt, maar die zal wellicht eveneens exclusief uitvallen. Toch zal dit prijskaartje nog een prikje zijn naast de vierwielers van Bugatti, want voor de Chiron moeten de geselecteerde kopers toch al gauw 2,5 miljoen euro neertellen. Toch altijd leuk als je kan zeggen “Ik rijd met een Bugatti, u ook?”. Ook al is het ‘maar’ een e-step.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie