Mobiliteit

Georges Gilkinet zijn fiets werd gestolen

De fiets van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is gestolen. “Het is de nachtmerrie van elke fietser”, zei hij.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 16 okt. 2023 | Leestijd: 3 min

Fietsdiefstal komt in België helaas nog steeds veel voor. En het neemt zelfs toe, want er wordt steeds meer gefietst, terwijl fietsen steeds duurder worden, vooral elektrische fietsen.

Volgens de federale politie neemt het aantal diefstallen toe. In 2021 werden 26.714 aangiften van diefstal geregistreerd, oftewel meer dan 73 per dag. Maar de situatie verslechtert, want in het eerste kwartaal van 2022 (de laatste cijfers tot nu toe) werden 13.386 fietsdiefstallen geregistreerd, wat het aantal dagelijkse meldingen op 149 brengt. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg, want het aantal diefstallen ligt dichter bij 600 fietsen per dag, omdat veel eigenaren niet de moeite nemen om aangifte te doen.

Advertentie – lees hieronder verder

Niemand veilig

Natuurlijk is geen enkele fietser veilig voor diefstal, zelfs niet als hij alle nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Dieven zijn altijd beter uitgerust en sneller in wat ze doen. Afgelopen donderdag werd de fiets van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) gestolen nadat hij die in de buurt van de vergaderzaal had achtergelaten. Het debat ging ‘s avonds laat door in het Parlement en de man kon zijn fiets niet vinden toen hij wilde vertrekken.

gilkinet

Een nachtmerrie

In een interview met onze collega’s van Sud Presse zei de minister dat “de nachtmerrie van elke fietser is dat je fiets wordt gestolen, omdat we weten dat het iedereen kan overkomen…”. De minister aarzelde niet en diende online een klacht in via het speciale formulier. “Ik duim dat ik de fiets terugkrijg die me de afgelopen drie jaar heeft vergezeld op bijna al mijn verplaatsingen in Brussel”, voegde de minister eraan toe. Het valt nog te bezien of hij hem weer in handen kan krijgen. Niet vanzelfsprekend, aangezien het nodig zou zijn geweest om het frame te markeren of een GPS-tracker op de fiets te plaatsen, een praktijk die steeds gebruikelijker wordt.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon