Mobiliteit

Is Leuven de meest toegankelijke stad?

Leuven heeft vrijdag zijn kandidatuur gesteld voor de 12de editie van de European Access City Award 2022, een jaarlijkse Europese prijs die de steden beloont die het meest toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd, mobiliteit of vermogen.

Geschreven door Belga | 13/09/2021

In Leuven is men ervan overtuigd dat er de afgelopen jaren cruciale vooruitgang werd geboekt op het vlak van toegankelijkheid. Of de stad de wedstrijd ook effectief zal winnen, weten we pas op 3 december, niet toevallig op de internationale dag van personen met een handicap.

Met deze wedstrijd wil de EU steden met meer dan 50.000 inwoners aanmoedigen om hun openbare ruimten toegankelijker te maken. De eerste drie geselecteerde steden winnen een geldprijs.

In het verleden hebben de Breda (Nederland) en Lyon (Frankrijk) de eerste plaats weten te bemachtigen.

Een primeur

Voor Leuven is deze deelname aan de European Access City Award een primeur.

Leuven

“Voor ons betekent het creëren van een openbare ruimte die voor iedereen toegankelijk is, het wegnemen van zoveel mogelijk barrières voor mensen met een handicap, zowel letterlijk als figuurlijk. Het gaat niet alleen om het aanpassen van de infrastructuur, maar ook om het toegankelijk maken van evenementen en diensten,” zei schepen Lies Corneillie (Groen) van Gelijke Kansen.

Foto: Tobias Cornille / Unsplash

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's