Mobiliteit

Origineel: touw aan laadpaal

Bij een controle aan een laadzone waar elektrische auto’s gratis mogen parkeren, merkten de parkeerwachters op dat iemand zijn wagen gewoon met een touw aan de laadpaal had verbonden. Een originele, maar verboden oplossing die uiteraard een boete opleverde. (foto: Handhaving Middelburg)

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 24 nov. 2022 | Leestijd: 3 min

Dit creatieve gebruik van de gratis parkeerplaatsen vond plaats in de Nederlandse gemeente Middelburg. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand en hangt er blijkbaar keurig een snoer tussen een Volvo V70 en een laadpaal. Maar als je goed kijkt, merk je dat er eigenlijk gewoon een groen touw aan de laadpaal is vastgeknoopt.

Dat was ook de parkeerwachters van Middelburg niet ontgaan, die deze fraude constateerden en de wagen een bekeuring gaven voor ongeoorloofd parkeren. Die bedroeg 109 euro terwijl op deze plek een dagtarief voor parkeren geldt van 2,80 euro per 60 minuten. Dit is dus geen goed plan…

Advertentie – lees hieronder verder

Ev parking

Daarnaast publiceerden ze dit voorval op de Instagram account van Handhaving Middelburg om aan te geven dat dit creatieve gebruik van de gratis parkeerplaatsen niet is toegelaten. Bovendien is het ook een vorm van asociaal gedrag, omdat de overtreder hiermee verhindert dat de ‘echte’ EV-rijders hun accu kunnen opladen.

Ook in België

Noteer dat je ook in België beboet kan worden als je zonder te laden parkeert op een plaats die uitsluitend bedoeld is om elektrische auto’s op te laden. Deze plek wordt aangeduid met een verkeersbord dat een combinatie is van verkeersbord E9a ‘parkeren toegelaten’ en het symbool van een stekker (wegcode artikel 70.2.1, 3°, h).

verkeersbord ev

Zowel 100% elektrische als plug-in hybride voertuigen hoeven hier geen parkeertarief te betalen. Wie hier ongeoorloofd parkeert begaat een eerstegraadsovertreding en riskeert een boete van 58 euro. Dat geldt trouwens ook voor elektrische voertuigen die op een parkeerplaats met laadpunt staan, maar niet aan die laadpaal aangesloten zijn.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie