Mobiliteit

Welke elektrische step past het best bij jou?

Leuk bij elke snelheid, stil en uiterst praktisch: de elektrische step biedt tal van voordelen. Je moet je alleen afvragen welk model het best bij je past…

Geschreven door Stéphane Wamat | 16/04/2020

Voor welke afstand?

Net als bij een elektrische auto zijn de prestaties van een elektrische step afhankelijk van de autonomie van de accu. Het is de kwaliteit van de accu die in grote mate de prijs van de step bepaalt. Als je, zoals 77% van de gebruikers, tussen de 5 en 10 km per dag aflegt, heb je geen topmodel nodig.

Vlak of heuvelachtig terrein?

Hoe meer heuvels je op je route hebt, hoe meer je een model met een krachtige spanning nodig hebt. Instapmodellen lopen vaak achter op dit soort terrein. De aard van de wegen die je neemt, is ook belangrijk. Een step met een ophanging krijgt de voorkeur als de weg onregelmatig is.

Moet je de step regelmatig dragen?

Het gewicht van een elektrische step varieert enorm (van 10 tot 40 kg), afhankelijk van de constructie en de uitrusting. Hier moet rekening mee worden gehouden als je het ding regelmatig moet dragen, net als met de grootte. Sommige modellen passen gemakkelijk in bagagerekken of glijden tussen twee stoelen van het openbaar vervoer, terwijl andere daar te groot voor zijn.

Waarvoor gebruik je de step?

Er moet rekening worden gehouden met de bruikbaarheid, met de afwerking en met het algemene comfort. Het hangt ervan af of je de step dagelijks (woon-werkverkeer…) of sporadisch gebruikt.

Welke snelheid?

Zelfs als de maximumsnelheid op de openbare weg beperkt is tot 25 km/u, overschrijden sommige modellen deze snelheidslimiet gemakkelijk. De snelste elektrische step op de markt haalt een topsnelheid van 85 km/u. Als je dan valt, kunnen de gevolgen dramatisch zijn…

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's