Moto

Deze motorfiets heeft een V10 en haalt 333 km/u

Je hebt zelfbouwmotoren, knutselprojectjes en knotsgekke kunstwerken op wielen. De Millyard Viper V10 Motorcycle behoort tot de laatste categorie.

Geschreven door Arno Jaspers | 13/09/2021

Allen Milliard is al jarenlang bezig met het bouwen van extravagante tweewielers, maar in 2009 leverde hij zijn meesterwerk af. Hij vertrok met als basis een gigantische 8-liter V10 motor uit een Dodge Viper GTS en bouwde er een tweewieler rond. Het geheel is goed voor 500 pk en dat volstaat om de 600 kg zware motorfiets naar een topsnelheid van 333 km/u te drijven.

Wie denkt dat het hier gaat om een zelfbouw museumstukje is trouwens aan het verkeerde adres. Allen Millyard reed de afgelopen jaren meer dan 15.000 km met zijn unieke creatie, waaronder verschillende runs op de dragstrip, maar net zo goed toerritjes in de buurt van Londen. In onderstaand filmpje geeft de bouwer zelf meer uitleg bij hoe het project tot stand kwam.

Advertentie

Mocht je je intussen afvragen in hoeverre de Millyard V10 afwijkt van ‘gewone’ motorfietsen, dan geven we graag mee dat het record voor de grootste productiemotor toebehoort aan de Boss Hoss. Dit Amerikaanse merk produceert een 7,4-liter V8-motorfiets die goed is voor 563 pk. Hierbij gaat het wel om een loodzware cruiser die vermoedelijk niet ver boven de 220 km/u geraakt.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's