Nieuwe modellen

Audi onthult de nieuwe A6 (+VIDEO)

Deze gloednieuwe A6 wordt de ster op de Audi-stand van het autosalon van Genève. Deze nieuwe generatie gebruikt stijlelementen van de recente A7 en de A8. Hij neemt ook heel wat technologie over van zijn grotere broers.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 1 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Het algemene design zorgt niet voor een stijlbreuk, want de A6 evolueert slechts aan de hand van kleinere accenten. Vooraan merk je een nog breder hexagonaal radiatorrooster en achteraan verbindt een chroomstrip beide lichtunits. De A6 wordt nauwelijks 7 mm langer dan zijn voorganger (4,94 m), maar de wielbasis wordt wel groter zodat er extra binnenruimte ontstaat.

De A6 vernieuwt vooral binnenin met de komst van een dashboard met drie schermen, net zoals bij de jongste A7 en A8. Op het onderste scherm vindt men verschillende regelingen en men kan er ook de bestemming voor de navigatie invoeren.

Advertentie – lees hieronder verder

Alles werkt ook via intelligente spraaktechnologie en de A6 telt 38 rijhulpsystemen. Hij heeft een autonome rijfunctie tot niveau 3 en men kan de Audi van op afstand parkeren, net zoals dat bij zijn Duitse rivalen kan. Verder beschikt hij over vierwielsturing en een pneumatische demping.

Deze nieuwe Audi A6 wordt midden 2018 bij de dealers verwacht en hij zal ook beschikbaar zijn met een mild hybride aandrijfsysteem. Bij de lancering zullen slechts één benzinemotor (3.0 V6 van 340 pk) en twee diesels (2.0 TDI van 204 pk en een 3.0 V6 TDI met 321 of 286 pk) beschikbaar zijn.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon