Nieuwe modellen

Audi Q7 vs Porsche Cayenne: welke premium-SUV kiezen?

Stel, je hebt een comfortabel budget ter beschikking (zeg maar € 80.000) om jezelf en je gezin een premium-SUV cadeau te doen. Je twijfelt in het bijzonder tussen een Audi Q7 en een Porsche Cayenne. Keuzehulp nodig?

Laurent Zilli Laurent Zilli | Gepubliceerd op 2 mei 2019 | Leestijd: 2 min

De meest voor de hand liggende vraag is de samenstelling van je gezin. Ben je met meer dan 5 personen, kies dan voor de Audi Q7 aangezien het de enige van dit tweetal is die als 7-zitter wordt verkocht.

De tweede vraag die je jezelf moet stellen, is hoeveel kilometer je jaarlijks aflegt. De Q7 heeft immers afscheid genomen van zijn benzinemotoren terwijl Porsche alle diesels heeft geschrapt. Vergelijken we de aankoopprijzen, zit je aan 61.080 euro voor de Q7 met 231 pk, aan 65.230 euro voor de Q7 met 286 pk en aan 77.778 euro voor de Cayenne met 340 pk.

Advertentie – lees hieronder verder

Vraag 3: hoeveel heb je over voor opties? Aangezien de grote verschillen in de basisprijzen zal je voor hetzelfde budget een Porsche hebben die minder dik in de kleren zit.

De laatste vraag heeft betrekking op je rijstijl. Is dat een rustige en zeer beschaafde, bestel dan een Audi Q7. Hou je daarentegen wel van een potje stevig scheuren, dan zal de Cayenne meer binnen je verwachtingen vallen. En da’s enkele opties waard, nietwaar?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon